Darmowy poradnik w postaci pliku pdf napisanego przez Tomasza Jakusza. W nim znajdziemy 40 stron na temat fotografii jedzenia i stylizacji potrwa do zdjęć. Obowiązkowa pozycja każdego fotografa jedzenia! Spakowany plik (14 mb) można ściągnąć z rapidshare a na blogu Tomasza Jakusza można zostawić komentarz w ramach wdzięczności.
Spis treści
1. Krótki wstęp
2. Krótko o fotografii jedzenia
3. Krótko o samej stylizacji i typy stylistów
4. Co znajduje się na rynku, czyli o narzędziach i produktach dla stylistów
5. Planowanie przed sesją
6. Praca z jedzeniem i serwowanie
7. Różne sztuczki stylistów
8. Łączyć i nie łączyć
9. Wskazówki kulinarne
10. Kanon kuchni narodowych
11. Techniczna strona: body, obiektywy, oświetlenie, drobny sprzęt studyjny, stół i namiot, tła, rekwizyty, kadrowanie, raw, jpeg czy tiff, post-produkcja
12. Jak ja sobie radzę w temacie fotografii jedzenia
13. Inspiracje i fotki z sieci
14. Linki